REKABET HUKUKU UYUŞMAZLIKLARININ ULUSLARARASI TAHKİM YOLUYLA ÇÖZÜMÜ On İki Levha Yayıncılık
Uluslararası tahkimin uyuşmazlık çözümünün olağan bir usulü haline gelmesine paralel olarak tüm dünyada tahkime konu olabileceği kabul edilen alanların sayısında bir artış yaşanmıştır. Rekabet hukuku da bunlardan biridir. Türkiye’de de kamusal niteliği sebebiyle tahkime elverişliliği sorgulanan rekabet hukukundan doğan uyuşmazlıkların hangi hal ve şartlarda tahkime konu olabileceğini mercek altına alan bu çalışma, karşılaştırmalı bir yöntem kullanarak hazırlanmıştır. Başlangıçta konuya yaklaşımın Türkiye ile paralel olduğu ABD, AB, Fransa ve İsviçre hukuklarında bu anlayışın hangi saiklerle değiştiği detaylı olarak incelenmiş ve Türk hukuku bakımından mevcut durum bu tecrübeler dikkate alınarak değerlen- dirilmiştir.
Ayrıca uluslararası tahkimin temel kabul edilen ilkeleri bağlamında ilginç soruları gündeme getiren ve özellikle AB’de uygulanan birleşme ve devralmalarda tahkimin bir izleme aracı olarak kullanılması konusu da çalışma kapsamında ele alınmıştır. (ARKA KAPAKTAN)
RANT İMAR İTİBAR On İki Levha Yayıncılık
İmar planları hukuki, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan geniş etki alanıyla birlikte yaşadığımız şehirlerin uhuna temas etmekte ve hayatımızın her alanına dokunmaktadır. Kamu yararı açısından son derece hassas olan imar planlaması, büyük bir rant kaynağı olarak da ortaya çıkmakta, böylece bu rantın paylaşımı sorunu doğmakta ve planlamacı kurumlara karşı güven duygusu ön plana çıkmaktadır. İmar planlarının kamu yararından ziyade kişisel çıkar ve rant amaçlı yapıldığına dair oluşan kanaat karşısında rasyonel bir planlamanın yol haritasını çizme gayesiyle yola çıkan Rant İmar İtibar kitabı, imar affı, kentsel dönüşüm, yetki karmaşası, imar davaları meselelerini de masaya yatıran kapsamlı bir bakış açısı sunmaktadır. (ARKA KAPAKTAN)
ULUSLARARASI İNŞAAT SÖZLEŞMELERİ VE UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI On İki Levha Yayıncılık
21 Şubat 2015 tarihinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Schellenberg Wittmer Ltd “Uluslararası İnşaat Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları – Türk Şirketleri İçin Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı bir konferans düzenlemiştir.Bu konferansın amacı, inşaat sektöründeki profesyonelleri, uluslararası inşaat projelerinde uzmanlaşmış avukatları ve akademisyenleri, yüklenicilerin ve iş sahiplerinin uygulamada karşılaştıkları sorunların tartışılması ve bunlara çözüm üretilmesi için bir araya getirmekti.
Bu kitap, konuşmacılar tarafından, inşaat hukukundaki gelişmelerin uygulamaya etkilerini yansıtan, seçilmiş konularda yazılan makalelerin bir derlemesidir. Kitapta öncelikle, sektöre hâkim profesyoneller, uyuşmazlıkların henüz sözleşme aşamasında önlenmesi veya bir adım sonra şantiyede ortaya çıkacak uyuşmazlıkların yönetimi ve yüklenici-alt yüklenici ilişkisine özgü hususlara değinmişlerdir. Ardından, inşaat hukuku alanında çalışan avukatların, milletlerarası tahkimde bilirkişilerin konumuna ilişkin görüşlerine, FIDIC sözleşmeleri çerçevesinde uyuşmazlık çözümüne ilişkin özel meselelere ve en nihayetinde Türk inşaat hukuku ışığında FIDIC sözleşmelerinin değerlendirilmesine odaklanılmıştır. Sonraki üç tebliğde ise uluslararası uyuşmazlık çözüm yollarına ilişkin meseleler, bu alanda çalışan avukatlar ve hesap uzmanları tarafından ele alınmıştır. Özellikle FIDIC sözleşmeleri çerçevesinde yüklenici ve iş sahibinin taleplerine ilişkin usuller ve gizli tehlikeler; inşaat uyuşmazlıklarında zarar miktarının belirlenmesine ilişkin zorluklar değerlendirilmiştir. Kitap, tahkim ve uyuşmazlık teftiş
GRAFİKLER VAR………